|
|
Lån  


 
Annonce:


Gode råd
Det kan være svært at finde en bolig inden studiestart.

Som lejer er du i farenzonen for at blive fuppet af falske boligannoncer eller udlejere som kræver et tårnhøjt depositum eller husleje.

Der findes mange betalings-portaler, der reklamerer med attraktive boliger og lave huslejer og alt lyder for godt til at være sandt, og det er det for det meste også. Problemet med disse boligportaler er, at det koster penge at få adgang til ejernes/udlejernes telefonnumre. I mange tilfælde er det flere tusind kroner der er tale om – det kunne så forsvares, hvis man som boligsøgende får valuta for pengene, men i mange tilfælde er der ingen respons på henvendelser og nogle gange er boligerne endda allerede solgt eller slet ikke til salg.

Boligportalerne udnytter også en gråzone i lejelovgivningen, da det faktisk ikke er lovligt at tjene penge på at formidle lejeboliger.

Her er et uddrag fra Lejeloven:

§ 6. Ved udlejning til beboelse, ved formidling af sådanne lejeforhold eller ved bytning af beboelseslejligheder er det ikke tilladt at modtage eller kræve vederlag fra lejeren eller at betinge sig, at lejeren indgår anden retshandel, som ikke er et led i lejeaftalen.

Vi anbefaler at du holder dig fra betalingsportaler.

Er du studerende i ved en uddannelsesinstitution i din by, så kan du med fordel søge et kollegieværelse.

Kollegier er billige og godetil at møde andre studerende og udvikler venskaber og et godt netværk.

Her er en række råd når du finde studiebolig

1. Giv aldrig penge under bordet. Det er både ulovligt og dumt, for der findes ingen garantier uden kvitteringer og underskrevne kontrakter.

2. Lad dig ikke presse til at overføre pengene for hurtigt til udlejer. Du skal have en underskrevet kontrakt i hånden, før du overfører depositum og forudbetalt leje.

3. Tag det roligt, selvom det er kærlighed ved første blik mellem dig og din nye bolig. Sæt dig sammen med dine forældre eller en kammerat og lav en kølig og velovervejet vurdering af huslejen i forhold til størrelse, beliggenhed og stand.

4. Brug Internettet. Der finder du de fleste boligannoncer, og det er hurtigt og nemt. Husk dog, at ikke alle boligudlejningssites er lige seriøse. Derfor skal man se sig godt for og tænke sig om.

5. Betal aldrig kontant. Lav i stedet en aftale med din bank om, at de opbevarer depositum for dig og først frigiver det, når du har nøglerne i hånden.









Kategorier på sider:

Studieboliger Fyn Studieboliger Oestjylland Studieboliger Sydjylland Bolig ting Studieboliger hele landet Tilbud Studieboliger Nordjylland Fagbger Kampagnetilbud Studieboliger Kbenhavn Studieboliger Bornholm Studieboliger Midtjylland Boligportaler Gode rd Studieportaler


 Du er her: Studieboliger - Netannoncer Studieboliger -  
 
Â